söndag 15 februari 2009

Hacke!!

En fastfrusen hackspätt?

Igår vid 5 tiden kom hacke på sitt vanliga Kvällsbesök.men denna gång blev det inte riktigt som vanligt.. han började att hacke och äta som han bruker..men så... helt plötslig stannade han upp och satt sen som stelfrusen.. han satt så först i 2 minuter.jag blev orolig för att han skulle ha fastnat med klorna .men då skulle han ju ha flaxat.men han satt helt stille.
Jag gick närmare honom så jag bara var cirka 2 meter från honom ...han satt kvar...
Så satt han i 4 minuter till ..till sist blev jag mer orolig så jag gick fram till honom helt ..då flög han bort till närmaste tall som var 10 meter bort..där satt han helt still i 6 minuter till ...sen började han hacke på stammen .
DEt måste ha varit en rovfågel i närheten eftersom han betedde sig så .och jag såg inte skymten av några andra fåglar heller
Så efter en halv timme började det att röra på sig igen med fåglar och ljud:)
Jag undra vad det var för rovfåglel...för det kan nog inte ha varit något annat ...tror jag ..vad tror ni?

Lite sol skadar aldrig:)


Grönfinken har blivit mindra och mindra rädd så nu kan man komma riktig nära

Dags för morgonkaffe

1 kommentar:

  1. ja men usch vad oroligt när han satt stilla så längen, var nog en rovfågel i närheten. Man märker direkt på småfåglarna som blir tvär tysta och sitter stilla. :-)

    sitter med kaffet här, blev frusen efter filmjölken, ska strax gå ut med hundarna,, inte klar sol här men den försöker ta sej igenom molntäcket så det är ganska ljus ändå. :-)

    ha en skön dag

    SvaraRadera