fredag 28 augusti 2009

Test..med enbart kit objektivet på

Klicka på bilderna om ni vill se dom i större storlek

Idag har jag varit ute nästan hela dagen och testat och testat min nya kamera.Det var grått och blåsigt men inte så kallt som tur var:)
Amiralen hittade jag när jag var nere vid älven och gick..just då blev jag lite sur på mig själv att jag inte hade satt på mitt nya 70/300mm objektiv..men jag testade att ta kort på den ändå med mitt lilla kit objektiv som har 18/70mm och jag blev förvånad över att jag fick en så pass hyfsat bild på den ändå:)

Jag skrev i det förre inlägget om detta med bildstabilator och att jag inte köpte en Cannon just för att den inte hade det utan man fick då köpa dyra objektiv med bildstabilator i..jag vill påpeka att det är många som har Cannon och de tar kanon fina kort med den utan bildstabilator i deras objektiv..men jag kan inte det....har jag märkt:) så jag måste ha sånt i min kamera..men som sagt.det är jag det:D

Och titta här vad jag hittade:)En bäver
Visst är den gullig......men synd att den inte är på riktigt..det var en som stod i ett fönster inne i museet


Denna vackra vita blomma hittade jag också nere vid museet..men självklart utomhus:)


När jag var i stan idag gick jag in på expert för att köpa ett stativ...vilket jag också gjorde...Jag hade ju fått ett present kort av mina barn när jag fyllde år i juli ..så det är den jag handlade för idag..sen pratade jag med den man som jobbade där och det var väldigt roligt .för han visste en massa om kameror..det var bara att fråga .. så visste han precis vad man menade... jag köpte då ett närfilter..som passade mitt kit objektiv och beställde ett som skall passa till mitt 70/300mm objektiv
De 3 bilder som kommer härunder..där har jag använt när linsen på mitt 18/70 objektiv


Ja när det är dåligt väder ute då får man testa sina nya saker inne och vart kan det vara bättre att testa vid diskhon;)

Även denna bild under här med humlan hade jag närlins på

Jag hann att testa kitobjektivet med närlins på ute också som ni ser:) men efter detta kort på humlan började det regna så då var det bara att packa ihop och åka hem....och det regnar än

13 kommentarer:

  1. Vattendropparna är ju bara helt otroligt vackra!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mimmi jag kan verkligen förstå att livet leker med nya leksaken..mmm det kom en skvätt regn kan man säga..himmel vilka bilder du kan ta..och detta är bara början..

    Stabilisator är ju verkligen nödvändigt..även för min lilla kunskap o kamera..utan stabilisator blir blogglivet svårt..kram på sig lilla du från Anna.

    SvaraRadera
  3. Vattendropparna...jag hör ljudet..ja det gör .....Helt otroligt vackra....Mimmi undrar...vad kostade kameran?
    Tänk vad olika väder vi haft...idag har vi haft..sol +23 grader...kollat in dotterns studentrum...så fint..Hon flyttar på söndag.....vemodigt....
    Kramis

    SvaraRadera
  4. Åh Mimmi glömde ...ha en fin foto helg...

    SvaraRadera
  5. Vad du är duktig att fota Mimmi och förstår att du njuter av att pröva dej fram nu.
    Intressant att höra skillnaden mellan Canon och Sony. Jag har ju nyss börjat fota, så jag prövar mej sakta fram och lär och inspireras av dej.
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  6. NU har jag lagt ut lite nytt. :)

    Hur gör du för att få färgerna i vattenbilderna? Tex den sista med runda kanten?

    SvaraRadera
  7. dropp bilderna blev kanon.. hm, kan man ha närbildslins på kit objektivet, på mitt går det inte tror jag men det är på 18-55 eller nått sånt.. har glömt vad jag har :-0 fotar aldrig med det. :-)

    ang. bildstabilisator så är det bra att ha, menade inget negativt,, nackdelen när det sitter i kamera huset är att det blir lite tyngre.. :-)

    bävern var häftig förresten, vi har såna i bäcken/älven här hos oss men man lär nog aldrig ha tålamod att sitta och vänta fram dom,, svågern hittade träd som dom fällt,, jisses vilken gnagar tänder dom har :-) men de som paddlar kanot/kajak har träffat på dom..

    nej, snigeln är inte vilse i svansen ännu.. :-) den är utomhus hoppas jag...

    ha en skön natt

    SvaraRadera
  8. Åh Mimmi, vad jag njuter av dina bilder. Vilket bra köp du verkar ha gjort. Bilderna är ju kristallklara med fina färger. Humlan är jättebra fotad och vattendropparna är jag alltid svag för. :)
    Ha en fin fotodag i morgon.

    SvaraRadera
  9. tack för beskrivningen och tipset :)

    SvaraRadera
  10. nä gårdsfesten är ju nästa helg=)
    lugnt nu.nyss handlat trist väder:(ha en fin lördag

    SvaraRadera
  11. Riktigt bra bilder!
    Jag har också skaffat ett närfilter. Tycker det är ett bra alternativ till ett dyrt makro objektiv ;)

    SvaraRadera
  12. riktigt fina bilder :)



    svar: haha nej det blir fest med mina vänner för han jobbar :) och nej vi e inte förlovadeä n ;)

    SvaraRadera
  13. Goddagens!

    Vad roligt att du slog till på närbildslinser också - de är ju så smidiga att använda, och ger dessutom mycket bättre resultat än vad man kanske kan tro! :-)

    Och att din nya kamera levererar superfina foton är det ju bara till att konstatera!!! GRATTIS!!!

    Vad köpte du för slags stativ då? Jag funderar mer och mer på att skaffa mej ett sådant med kul-led, men kan inte bestämma mej för om det isåfall ska ha tre ben eller bara ett... :-)

    Trevlig lördagkväll!

    SvaraRadera