tisdag 11 augusti 2009

Gräshoppar Överallt och en huggorm

Klicka på bilderna om ni vill se dom i större storlek

Det var gräshoppar precis överallt på promenaden idag..ja inte till att börja med .men efter vi hade gått ett tag hittade vi en bänk och bord en liten bit in i grönskan..så där satte vi oss..men inte länge..för det svärmade med smått överallt.så jag gick in bland det höga gräset och blommorna .och jisses..det bara hoppade fram gräshoppar...tusentals..så det var bara att välja vilken sorts man ville ha på kort:)
Efter en stund hittade min dotter en jätte stor grön gräshoppa/vårtbitare.så den fick stå modell ett tag .. vilket den inte var så villig till att göra.

Sen satte vi oss ner en stund igen och bara njöt av stillheten...i 3 minuter..sen var vi på benen igen och letade modeller:)
Det var mörke hotande moln på himlen lite längre bort och vi hörde lite åska på håll också .men just då hade vi i alla fall sol och det var VARMT.
På bilderna under är det två kort på en gräshoppa som sitter på min dotters arm på den vita tröjan...då jag kom ihåg hur det låt för drygt ett år sedan..frågade jag om hon ville att jag skulle ta bort den..NEJ sa hon ..den är ju så himla söt där den sitter:D
Där ser man var ett intresse kan göra..för ett år sedan hade det blivit skrik och vrål...nu.låter det ..nej .den är ju så söt och gullig:D


Som ni kan se här hittade vi även annat att fota än gräshoppar:)


Just innan vi skulle gå hem Gick min dotter och tittade sig omkring och tänkte att detta var nog ett bra ställe för ormar..precis då såg hon en huggorm..så det var fram med kameran och försiktigt stå och ta kort..men den låg med huvudet bakom ett löv..så jag tog ett par steg bort för att få ett kort på den utan det lövet...då prasslade det till....jag försvann 3 meter bort och jag har aldrig rört mig så snabbt förut..min dotter stod kvar och tittade undrande vart jag hade tagit vägen.
Jag frågade henne .. hur tusan vågade du att stå kvar...med jätte lugn röst sa hon .. jag såg åt vilket håll den försvann och det var ifrån oss....då jag var så snabbt bort såg jag inte det:)

Igår hade jag en vilodag från allt vad kamera hette......
Trodde ni på det!!
Självklart inte..jag fick några kort igår också..men det var hemma på min baksida .och de lägger jag kanske upp en annan dag:)

15 kommentarer:

 1. Den lilla vita fjärilen hade prickiga ögon! Kul. Och orm är inte farlig..bara man är varlig.. ;-) Den var ingen linslus alltså. Här har varit dåligt med fotandet ett par dar. Det tar ju sån tid att grejsa i ordning bilderna också :P Men ska ta med kameran ikväll! Kram!

  SvaraRadera
 2. fina bilder, larven var en höjdare att se..

  ja en del dagar finns det motiv överallt, jasså du försvann snabbt som ögat när den rörde sej, :-) ja inte hade det varit trevligt att få den över fötterna inte :-)

  har inte fotat just något idag, men har så många bilder som ska gås igenom.. :-)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 3. Mimmi då..Kalle Stropp och hans bröder överallt typ..du jag har en liten geckoödla som älskar kalle Stroppar..kan du sända några?

  Men himmel så fina bilder..jag har varit här lääääänge nu Mimmi...och tittat så pass intressant..jag tycker dom är vackra..märkliga och underbara..

  SvaraRadera
 4. Vilka makalösa djur...tittar man väldigt nära så är de helt otroliga...tänkte nu på gräshopporna. Har bara sett enstaka små här..två trollsländor..undrar vad det är som gör att vi har lite av vissa saker...mer fåglar? Nåväl ha en fin onsdag...imorgonn drar jjag till jobbet igen!!!
  Kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 5. det var mycket gräshoppor ni hittat idag. Fast jag gillar ju larven. Kan inte hjälpas, de är vackra.

  SvaraRadera
 6. Så det är inte bara nyckelpigor som invaderar en del platser som jag skrivit om idag.
  Utan även gräshoppor..
  Toppen-fina foton du tagit, och som du alltid gör.
  Och kan tänka mig det var lite läskigt med huggormen
  men bra foto du lyckades ta på den.
  Konstigt att jag aldrig träffat på en orm ute naturen.
  Ha en fin fortsatt kväll och dag imorgon.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Mimmi!
  Tack snälla du för varningen! ;)
  Vilket minne du har som kommer ihåg min skräck för ormar.
  Jag fick rulla sakta neråt i din blogg och tack och lov blev jag varnad av berättelsen i texten, så då fick jag blunda medan jag rullade förbi. ;)
  Men i övrigt var det jättefina bilder. Gillar speciellt den lilla larven.
  Må så gott.

  SvaraRadera
 8. ryser hua för ormar,
  men guu va fint du fotar
  gräshoppor ser verkligen lustiga ut,
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Uuuhhh, vad du är modig jag hade aldrig klarat av att ta kort...hatar allt som krälar o kryper...

  Du tar verkligen underbara foton!

  Ha en fin dag
  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 10. Hejsan!

  Kors, var det så gott om gräshoppor!? Vilken dröm för en insektsfotograf. :-)

  Inga problem med ormar när man liksom har förutsett att de KAN finnas just här eller där, och därför också hittar dem innan de hittar (biter...) en! :-) Här låg det ett litet överkört snok-barn på vägen förbi huset häromdagen. Finns det en så finns det väl fler, men ännu har jag inte hittat nån... Men det är ovanligt lite paddor i trädgården denna sensommar, tycker jag, så jag undrar just om det inte finns en jättesnok här nånstans alldeles i närheten!? De äter ju paddor...

  Ha en fin onsdag! :-)

  SvaraRadera
 11. FINT fint fint! :)

  ja preics! :D gått bra idag, snart hem o städa.. mindre kul :(

  SvaraRadera
 12. Du är helt enorm med dina vandringar och foton Mimmi:-)
  Så var jag inne på nätet på digitalfoto, men där fanns ingentinget om just Nikon coolpix P90???????
  Ha de gott kopp, kopp mitt i fotandet:-)

  SvaraRadera
 13. Att ni har sådan tur att få fota ormar hela tiden! Alla häromkring flyr illa kvickt och jag tror inte att ens den snabbaste fotografen skulle hinna med dom.

  SvaraRadera
 14. Jag har inte sett en enda gräshoppa ute - tur jag kan se dem i din blog :)
  Huggormen ryser jag nästan inför - huh!
  Den ser ut som den ligger precis här:)
  Ha det så gott - kram!

  SvaraRadera