tisdag 18 augusti 2009

Dag 5

Klicka på bilderna om ni vill se dom i större storlek

Ja som ni ser på bilden ovan .. så frodas min lilla söta larv här..nu har den ätit upp ett blad och har nu kommit fram till blomman.Den har nu varit här i 5 dager och jag är ute och kollar till den minst 5 gånger om dagen*host* så som ni ser . så har jag fått ett nytt husdjur:)


Sen har det varit min dotter "Inanna" tur att vara livräddare av ett djur..en padda faktiskt..vi var ute och gå bredvid en skog och gräsmatta..tydligen håll de på att klippa gräsmattan runt hela området... mitt på gräsmattan låg denna stora padda och 10 meter bort åkte gräsklipper maskinen.
så självklart plockade hon upp paddan och bar den in i skogen ..en bra bit bort från gräsmattan..men självklart skulle man har kort på den innan hon släppte ner denOch som man kan se .. så fanns det även fjärilar ute idag

Även om man har fått många kort på fjärilar..så tycker man fortfarande att de är så vackra :)

Jag var nere vid älven idag en kort stund..det blåste kallt och det var inte speciellt mysigt att gå runt där.men jag gick en på den lilla sandudden igen ..där jag hittade den röda trollsländan för några veckor sedan.. och jag blev lite paff..den var ju kvar..om det nu är samma ..men jag har bara sett en enda .


Och så var den humlan igen:) det ser ut som den tar full fart och verkar göra en liten attack mot blomman:)

Ha en trevlig kväll:)

11 kommentarer:

 1. en enda avd en sländan?? Här verkar det vara tusentals.
  Så vackert färgad den där tistelfjärilen är :)

  Trodde väl du skulle se min gömda fjäril. :)

  SvaraRadera
 2. Mmmm man ska vara rädd om paddorna..du vet vid mitt sommarhus har vi så pass gott om paddor..en vår räknade jag till femtio stycken just en solig helg när det var kärlek vid stranden i paddornas värld.

  Men vilka goa bilder..jag kan inte se mig mätt..

  SvaraRadera
 3. Passade hon på att kyssa paddan?
  Tur hon räddade den från en säker död.

  SvaraRadera
 4. Åh, vad gulligt med ditt nya lilla husdjur! :-) Det är faktiskt väldigt KUL när de finns kvar på samma ställe dag efter dag så man kan titta till dem OFTA! Jag har också ett sånt - dock inte lika gullig som din larv... Det är en spindel som sitter på några bär i en krusbärsbuske, och den har befunnit sej där i säkert två veckor vid det här laget! Vaktar väl på ägg/barn nånstans i närheten, fast jag har inte fått syn på dem ännu. Kanske att de finns inuti ett av krusbären - det ser ut som om det är ihåligt nämligen, och tämligen övermoget... :-)

  Så klart man måste rädda paddor från att hamna i gräsklipparen!!! Men givetvis inte utan att föreviga dem på bild! Tjänster och gentjänster, du vet... ;-)

  SvaraRadera
 5. fina bilder, paddan blev nog tacksam och glad att ni räddade den. :-)
  ja det börjar bli höst här nu, kallt i luften men idag är det soligt och blå himmel så jag ska nog fota lite idag hade jag tänkt, annars ska jag inte göra så mycket mer, klippa klor möjligen. :-)

  ha en skön dag

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att det finns människor som faktiskt bryr sig om att rädda djur! Hoppas bara att hon tvättade händerna efteråt. :)

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att ni är djurvänner. Annars kan det ha gått illa för paddan. Kul bild på den.
  Fina bilder i övrigt. Är fortfarande fascinerad över att du hittar så många fjärilar. :)
  Må så gott.

  SvaraRadera
 8. Det är tur att du försvarar den lilla larven :) Fina bilder igen!

  TACK! Jätte roligt att höra! Man får verkligen en kick av alla fina kommentarer! Det får en att vilja fortsätta med det man gör :D Och din kommentar var FANTASTISKT FIN! Tack Mimmi :*

  Ja det är nog min favorit också :) Riktigt snygg på henne! Vi funkar kanonbra ihop! :) Det är jätte roligt att smida ideér med någon annan :)

  Ha en kanonbra kväll och morgondag!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Paddan så fin...så rädd jämt att man ska trampa på dom...finns en del här....
  Humlan gillade jag...kan ju se vingarna surra så fint....
  KramisAnne-Lee

  SvaraRadera
 10. Oj, det var en rejäl padda. Fina bilder och det ska bli intressant att se vad larven ska bli. Ha det bra/Lis

  SvaraRadera
 11. undrar bara om du klarade att ta det lungt (ler)

  SvaraRadera