måndag 14 september 2009

Ut i solen:)

Klicka på bilderna om ni vill se dom i större storlek

Bilden ovan med de två humlor på tog jag när min dotter och jag var en liten tur i Mariebergskogen igår.
Den humla i mitten sparkade ut med sitt ena ben åt den andra humlan när den ville sätta sig där också:)Så den fick snällt flytta sig till nästa blomma.

En Liten bärfis eller? jag har ingen aning .och det gör mig inte så mycket heller ..för den var "lite" fin så därför kom den med på bild:)
Nja sanningen är nog att jag ville testa mitt nya 18/200 mm objektiv till det yttersta med att se hur pass bra närbilder jag kunde få med det:)Och som ni kan se så hittade jag faktiskt en fjäril i går också:)även om den nu inte var så pigg på att vilja vara med på bild:)En familj med kanada gäss såg vi också i Mariebergs skogen igår ..de håller väl på att samla sig för att flyga till ett varmare ställe:)En liten gris kulting med en intresserat publik ..inte fattar jag vad de duvor kan tycka vara så intressant..de ser ju bara ryggen;)


Trollsländor finns det gott om nu ..de är ju överallt:D och jag som letade och letade i början av sommaren har nu så många att välja på ..men även om jag har sett många och tagit kort på många ..så tycker jag än att de är så fina:)

Alla dessa kort har jag använt 18/200mm objektivet på.
undra hur bra närbilder man kan få med den om man har en närlins på?
Det får jag snart reda på för jag hade ju beställt ett till mitt 70/300 mm objektiv och det är samma storlek så jag kan ju använda det på båda:)

9 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder, Mimmi. Nog funkar väl det där objektivet? Klara, fina bilder och närbilden var ju riktigt bra. Det blir spännande att se hur det blir med nya linsen. :)
  Snygg bakgrund du har! Jag äääälskar vinrött. ;)
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. ja idag har det varit strålande höstdag här :-) blå himmel och sol, har fotat en liten stund idag i alla fall.. :-)

  vilken fin vit blomma som humlorna sitter på.. :-)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 3. Magiskt Mimmi..typ makalöst jag blir så glad och hela jag ler..jag bara älskar att få se allt så nära..som om en ny värld öppnar sig..jag tittar på allt ska du veta..och mmm jag ler heeeela tiden.Bärfisen...mmmmmm humlorna..jaaa..

  SvaraRadera
 4. Jag gillar bilden på bärfisen! Det finns en bok om trollsländor på naturskyddsföreningens hemsida som är bra, bara så att du vet.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar bilden på bärfisen! Det finns en bok om trollsländor på naturskyddsföreningens hemsida som är bra, bara så att du vet.

  SvaraRadera
 6. Glömde svara på frågan din, såklart så får man fota vad som helst. Det är nästan roligast omman fotar något som vanligtvis är tråkigt. :)

  SvaraRadera
 7. så vackra bilder du visar ,det är verkligen fint på Mariebergsskogen,
  kram
  snyggt omgjort i bloggen igen!!!

  SvaraRadera
 8. Go´morron!

  Den solande grisen är ju för skön! Och onekligen undrar man ju vad duvorna egentligen glor på!? :-D

  De här fotona är ju jättebra - tänk att du kan ta ett sånt som det på bärfisen t ex UTAN närbildslins!

  Jag var ute en del med nya kameran igår, men fotona jag tog under eftermiddagen hann jag inte ladda över till datorn förrän elektrikerna (de var två igår) kom och vände upp och ner på hela köket en gång till! ;-)

  Det är bättre med förkylningen, så idag blir det säkert ännu mer fotande! Trivs ypperligt med kameran! :-)

  SvaraRadera
 9. Det blir verkligen kanonbra bilder med din nya kamera. Den första bilden är ju underbar, och knivskarp i skärpan! Vilket lyckat köp! Det är nog inte så dumt med en zoom som du även kan fota så nära med också!

  SvaraRadera