lördag 12 september 2009

missnöjd...Kanske

Klicka på bilderna om ni vill se dom i större storlek

Idag hade jag på mitt nya 18/200mm objektiv..det blir nog sista gången..för inte är jag nöjd med det..bilderna blir gryniga och ljusa..här får man då redigerar om bilderna så mycket mer än vad jag får när jag använder 70/300mm objektiv.
Jag och min dotter var på en jätte lång promenad...att den blev så lång..det berodde på min gps som jag har inbyggd i hjärnan..den funkade inte..som vanligt:)
Så vi hamnade väldigt långt bort från vart vi skulle hamna:).men vi hittade ju hem till slut...efter jag slutade att tala om vilken väg vi skulle ta:)

Denna lilla fjäril hittade jag igår när vi var nere vid älven


Och är en liten bostad för de små trollen..har jag hört


Så här vackert var det i går på eftermiddagen

Dessa fyra bilder här har jag tagit med 18/200mm objektivet . och då var jag lite mer nöjd..men efter dagens promenad blev jag väldig missnöjd med det igen..det verkar vara hyfsat bra när det är sol ..men idag var det molnigt och då blev korten inte alls bra.väldigt gryniga..väldigt ljusa och ingen bra skärpa..så det köp har jag ångrat..men men man lär sig av sina misstag ju:)

16 kommentarer:

 1. Trist att du blev missnöjd med objektivet....det var väl inte helt gratis heller....återköp?

  Åh vad härligt att solen vill lysa hos Er nu....det kan Ni behöva...mycket regn tycker jag har fallit hos Er...
  Ha en fortsatt mysig helg,
  kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 2. Fy så tråkigt att du är missnöjd.
  Man har så höga förväntningar och så faller det.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 3. vad tråkigt att du är missnöjd med objektivet :/
  jag har själv ett 18-200mm men jag använder det rätt sällan, fotar mest sport med det. Då fungerar det utmärkt :)

  SvaraRadera
 4. det var tråkigt, använder du automatiska inställningar när du fotar eller ställer du iso, bländare och slutartid själv?

  en orsak kan vara om du använder automatiska inställningar och det är dåligt ljus kan kameran använda för högt iso och då får du brus i bilderna...

  testa att köra på manuella inställningar så kanske du slipper bruset........

  Härliga bilder, vatten blir så fint på bild.... :-)


  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 5. Jag har saknat dina bilder. Skönt att vara här en stund och njuta.

  SvaraRadera
 6. Hejsan!

  Fundrar lite i samma banor som Anki, ifall du kasnke behöver köra med manuella inställningar för att få ut mer av objektivet. Å andra sidan är det kanske inte så ljuskänsligt som du nog skulle behöva!?

  Kan du skicka tillbaka objektivet och få pengarna tillbaka? Annars får du kanske försöka sälja det på Blocket eller nåt...? För ha det liggandes till ingen nytta är väl ett dåligt alternativ!? <:-) Ljuskänsligthet och skärpa kostar extra när det gäller objektiv, men det är det värt!!! Köp ett objektiv som du blir nöjd med, Mimmi, för det är DU värd!!! Ingen skulle använda ett sådan mer än du, eller hur!? :-) Och har du möjlighet så köp inte över nätet förrän du har varit i en fotoaffär och testat objektivet på riktigt, helst monterat på en lika dan kamera som den du har!

  SvaraRadera
 7. Synd att du är missnöjd med objektivet. Går det inte att rätta till med bättre inställningar på kameran då? Jag tyckte att bilderna var fina iaf.

  SvaraRadera
 8. Synd att du är missnöjd med objektivet. Går det inte att rätta till med bättre inställningar på kameran då? Jag tyckte att bilderna var fina iaf.

  SvaraRadera
 9. Trisst att objektivet var så dåligt :/ Hoppas du kan byta den på något sätt eller lösa det på annat vis!

  Tack! :) Det är faktiskt intressant att se hur det ändrar sig på det sättet :) Men de är fina båda två, men den svart vita var nog något extra kanske :)

  Hoppas din helg är mysig och bra på alla sätt och vis! Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Så synd att du inte blivit nöjd men går det inte att lämna tillbaka nu när det inte fungerar som du vill att det ska fungera?
  Fina bilder i alla fall. Fjärilen var riktigt fin och trollens bostad, den var gullig. :)
  Ha det gott, Mimmi.
  P.S Min GPS är som din. Så fort jag slutar tala om vart vi ska så hittar vi. ;)
  D.S

  SvaraRadera
 11. Aha så det blev en extra lång promenix..ja men du det var väl härligt..och mycket fint hittade ni på vägen..

  så du är inte nöjd säger du..hmmm..ja ja det är till att vara pedant då..för jag tycker minsann att det är lika magiskt som alltid..när jag kickar upp dem så smälter jag..

  Men jag kan förstå att kraftiga objektiv kräver massor av ljus..

  Mmmm så är det nog..

  SvaraRadera
 12. va söt bostad för trollen;)jodå ölen tog snabbt slut blev ju bara en=)ej haft lust sitta vid datorn idag;)
  imorn blir d ut å gå göra av med energi ..varit så uttråkad idag.
  hoppas du haft en bra kväll å sover sött=)

  SvaraRadera
 13. Det bor säkert små troll där. Jaha, kom ni bort er. Trots det verkar det ha varit en trevlig promenad med mycket fint att titta på. NU ska jag sova. God natt. / Ninna / persiljeland.blogg.se /

  SvaraRadera
 14. nu är partyt slut :)

  är ditt objektiv dålig ljusstyrka? Så att det behövs ett högt ISO-värde när det blir mulet o mörkare? Det skulle förklara gynigeten. Jag blev ju så förvånad över mitt långa objektiv att det är så ljusstarkt.

  Ja,visst, trollen behöver ju någonstans att bo :)

  SvaraRadera
 15. ja du får nog testa ett tag till, det jag lärt mej är att alla kameror och objektiv är olika och det tar tid att komma in sej i dom. :-)

  det reder sej nog, sen är det ju så att billiga objektiv är sämre än dom här dyra (skulle jag tro) har ju själv dom här billiga men är nöjd med både macrot och 300mm, men visst känns dom plastiga och låter en hel del i autofokusen men jag kör manuellt på macrot så det är inget större problem,, :-)

  ha en skön söndag

  SvaraRadera
 16. Vad trist att det inte blev vad du förväntade dig. Hoppas det löser sig.
  Ha en riktigt fin söndag!

  SvaraRadera