tisdag 14 april 2009

Grådassig

Jätte på besök

Idag är det trist och grått ute .. inget väder man längtar ut i . men av erfarenhet vet jag . att om man först kommer ut så är det faktiskt ganska gott där ute i alla fall:)
Igår såg jag en jätte snigel som var på väg till mina blommor ..den var på en sten och ville ner i jorden .. jag flyttade den tillbaka till stenen för jag ville förstås ha kort på den ..men det var nog första gången jag tyckte det var obehaglig att röra en snigel ..den var lika stor som en tennis boll.. ja jag har aldrig sett så stor snigel förut

Då är denna Domherre hona mycket trevligare att titta på när hon kommer på besök.. men hon är en väldig morgon pigg dam .. 5 på morgonen är hon här så om man vill ha bra kort på henne måste man ju nästan vara uppe med tuppen.
Jag tror det är en hona för jag har läst att hanen skall vara mycket mer röd på bröstet


De sista 2 bilder tog jag i går sent på eftermiddagen när vi var ut och åka bil så jag fotade genom bilrutan medan vi åkte.
Vi var ute för att kolla om man kunde få se några rådjur ,.men vi såg inte en skymd av dom .så efter att ha letat en timmes tid åkte vi hem igen ... utan bild på rådjur


Min lilla bofink satt och sjöng så vackert för mig i trädet en stund igår..och en humla kom och satte sig på husväggen ... vad den gjorde där vet jag inte ... kanske bara njöt av solen som alla vi andra:)

Nu blir det mer kaffe . och sen en promenad

16 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen kortet där humlan sitter på den blåa blomman. :) är så fina färger! :) *massa kramar från Pia på jobbet som sitter och gäspar stort*

  SvaraRadera
 2. gu så fina bilder! som vanligta alltså :)
  sv: det låter som en mysig upplevelse :). på bilden är det dock en kompis som rider. ska försöka ta med kameran nästa gång jag rider så får killen knäppa nåt kort. mm ne inte det lättaste med hästar, jag har bara ridit några gånger. Det är killen som tycker det är kul egentligen. men kul o pröva lite ibland, sysselsätta sig. fast har dock lite ont i sitt-benen tror jag de heter, a eller rumpan iaf :P
  hoppas du får en bra dag trots de brist på sol idag'
  kram

  SvaraRadera
 3. om du vill sitta vid min sjökant får du sätta dig i en båt. Jag tog bilden från kajaken. :)
  Idag tycker jag nog dina humlor är bäst.
  Snigeln, påminner on de ätliga sniglarna, men deras snäckor brukar vara vita. Fanns många sådana i Södertälje där jag bodde förut. Har nog, oavsiktligt, trampat sönder ett antal såna, och det är INTE kul. :(

  SvaraRadera
 4. Men vad fina bilder igen. Humlan är ju jätte mysig och ser så mjuk och fin ut.
  Dropparna får man aldrig nog av det är så rogivande för själen att titta på dem.
  Hoppas morgondagen bjuder på sol.
  kram på dig

  SvaraRadera
 5. härliga bilder,, typsikt när man är ute och spanar efter nått så får man inte syn på det man vill.. :-)

  humlan på blå blomman är jätte fin i färgerna....

  jovisst är det en domherrs hona,, hanen har knall rött bröst...

  snigeln var häftig, har nog inte sån här... :-)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 6. Jag tror också att det är den ätliga snigeln. Det brukar finnas rätt så gott om dom här i valdemarsvik, men jag tror inte att det är några som äter dom nu för tiden. På 40-50 talet vet jag att man gick ut och plockade sniglar som man senare åt upp.

  Ha de
  Rolf

  SvaraRadera
 7. Snigeln är också ett häftigt djur att titta på precis som grodan!
  Kommer ihåg när min son höll i skalet och stoppade in hela snigeln i mun!Mmmmmmm! Nice!
  Kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 8. Ja jättefina kort , verkligen !!
  Usch vad äcklig snigel då, te å vara så stor :S

  SvaraRadera
 9. Vinbergssnäcka, heter den väl - den där stora "snigeln". :-) Såg såna en gång när jag var på Ivö (ligger några mil härifrån). Vet inte om de fördärvar nåt ifall man skulle få in såna i trädgården - men jag fasar däremot för den dagen då de där svinäckliga spanska mördarsniglarna hittar hit!! För det är nog bara en tidsfråga - grannarna har dem redan i sin trädgård tex. Fast här på vischan ligger ju inte husen vägg i vägg precis, utan sniglarna måste krypa ca en kilometer innan de är här - men jag är rädd att de faktiskt kommer att göra det nån gång... <:-/

  Tandläkarbesöket i eftermiddags gick över förväntan! :-) Jag trodde knappt min trasiga tand skulle gå att laga fler gånger på ett enkelt sätt, men det gick! GLAD!!! Så istället för att betala tusentals kronor för en rotfyllning eller dylikt kan det nog bli några kronor till nåt kameratillbehör eller så!? :-D Jag är lite nyfiken på vad en så kallad närbildslins skulle göra med mitt objektiv. Dvs hur pass mycket macrokänsla den skulle tillföra...

  Ha en fin kväll! :-)

  SvaraRadera
 10. Underbar bild på snigeln! :)

  Fast jag förstår att den var lite slemmig att flytta runt på.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Jag gillar att se din domherre, men inte skulle jag orka gå upp så tidigt. Att du kan fånga bofinken är skickligt och fint gjort.
  I dag när jag tog promenaden så kom jag och vovsingen. Ett rådjur blev så rädd att den sprang iväg med snabba steg. Kameran hann aldrig upp!

  Vad kul att du vann, då för länge sedan. Kunde köpa skaer du önskade och behövde:
  Det vore roligt om någon man kände vann, sådär oväntat också!
  Nu vankas te och kvällsmacka.
  Ha det så gott!.

  SvaraRadera
 12. Mimmi det finns ingen blogg jag är så länge på som din..du vet jag har fullt upp med att tala för mig själv här..näää..men va..hallå..o'shit säger jag..den ena bilden är ju värre än den andra..mmmm så mycket godis att jag blir själaglad..du är minsann en fena med kameran du..

  SvaraRadera
 13. här kikar jag var och varannan dag djupt in i ögonen på rådjuren, men några bilder kan jag inte skryta med... Jag väntar med spänning på bilder från dig. :)

  Rödhake skulle jag så gärna vilja se här, men den vill inte till min tomt. På landet däremot tycker dem om att vara. Kanske borde byta fågelmat?

  SvaraRadera
 14. Jättefina bilder. Humlan ser så ullig och söt ut. En sådan stor snigel!!!!!/Ninna /persiljeland.blogg.se/

  SvaraRadera
 15. Se där var ju snigeln :) En riktigt fin vinbergssnäcka. Den är ätbar. Har du många sådana. Vi har mest hemska mördarsniglar.
  kram Birgitta

  SvaraRadera